top of page
 • Writer's pictureHrvoje Gasparovic

Cijena cateringa u Zagrebu - na što pripaziti

Updated: May 6


Planirate organizaciju eventa i zanima vas koliko bi koštao catering? 


Na pravom ste mjestu. 


Zavirimo u svijet cijena cateringa i što trebate uzeti u obzir prilikom uzimanja catering usluge u Zagrebu.Izvor: Lobby Food&MoodO čemu ovisi cijena Cateringa?


Cijene cateringa mogu značajno varirati ovisno o nekoliko ključnih čimbenika:


 • Vrsti događaja

 • Broj gostiju

 • Dužini trajanja eventa

 • Složenost jelovnika

 • Lokaciji


Priroda vašeg događaja ima značajnu ulogu u cijenama cateringa. 


Vjenčanja, poslovna okupljanja i opuštene zabave svaka imaju različite zahtjeve i očekivanja, što utječe na složenost jelovnika, razinu usluge i cjelokupnu prezentaciju te samim time na cijenu cateringa po osobi.


Cijena cateringa ovisno o vrsti događaja


U tablici je prikaz okvirnih cijena ovisno o vrsti događaja za područje grada Zagreba.

Catering za vjenčanje

70 - 140 EUR/osobi

Catering za poslovne domjenke (finger food)

12 - 22  EUR/osobi

Catering za poslovne domjenke (finger food + glavna jela)

16 - 50  EUR/osobi

Catering za privatne proslave (hladna predjela + glavna jela)

18 - 40 EUR/osobi

(Procjena cijena za 2024.)


Za manje formalne ili privatne događaje poput rođendanskih zabava ili obiteljskih okupljanja, cijene cateringa obično su niže jer se često preferiraju jednostavniji ili casual obroci. Najčešći upiti za privatne proslave su hladna predjela + glavno jelo te se cijene okvirno kreću od 18 EUR po osobi. S druge strane, za poslovne domjenke cijena cateringa može biti značajno viša zbog veće razine usluge, ekskluzivnosti i posebnih zahtjeva. Za ovakvu vrstu događaja preferiraju se finger food + glavna jela te se cijene okvirno kreću od 12 do 50 EUR po osobi.


Također, vrsta hrane, kvaliteta sastojaka i prezentacija obroka također igraju ključnu ulogu u određivanju cijene cateringa.


Cijena cateringa ovisno o broj gostiju


Broj gostiju je najbitniji čimbenik koji utječe na cijenu cateringa.


Općenito, veći događaji obično imaju niže troškove po osobi zbog ekonomije obujma. Nerijetko ćete vidjeti da neki ponuđači ukoliko ne ispunjavate minimalnu kvotu gostiju podižu cijenu i do 20% po osobi.


Za većinu profesionalnih catering ponuđača minimum broj gostiju iznosi 30-40 osoba.


Najnižu cijenu po osobi ćete dobiti ukoliko se vaš broj gostiju kreće iznad 200. U tom slučaju će vam catering ponuđači biti u mogućnosti ponuditi najmanju cijenu koja se kod nekih može kretati već od 15 EUR po osobi.Catering za konferencije


Cijena cateringa ovisno o složenosti jelovnika


U većini slučajeva će jednostavan buffet s nekoliko opcija biti jeftiniji u usporedbi s večerom od više slijedova s posebnim jelima i prehrambenim potrebama. 


Postoje mnogi savjeti prilikom slaganja jelovnika koji mogu izravno utjecati na cijenu. Izvor: Catering Lobby Food&Mood


Ukoliko organizirate veći event možete postići odlične cijene unatoč složenom jelovniku zbog prije spomenute ekonomije obujma.  Kako bi dobili najbolju vrijednost za uložen novac, dobro ispitajte personaliziranost i fleksibilnost mjenjanja jelovnika kod vašeg catering ponuđača.


Catering Lobby Food&Mood vam omogućuje maksimalnu personaliziranost jelovnika uz vrhunsku kvalitetu namjernica.Cijena cateringa ovisno o lokaciji


Lokacija vašeg eventa može utjecati na cijenu catering usluge.

Svaki catering ponuđač ima okvirno područje na kojem izvršava svoje usluge te se to u većini slučajeva kreće u radijusu od 20 - 30 km.


Neki ponuđači će biti fleksibilniji oko dostave na udaljenije lokacije, međutim mogli bi to dodatno naplatiti pošto udaljenije lokacije zahtijevaju dodatne resurse i logistiku.

Osim lokacije, pristupačnost objekta isto može igrati ulogu da li će određeni ponuđači uopće biti u mogućnosti surađivati s vama. 


S toga je vrlo bitno da prilikom razgovora sa različitim ponuđačima jasno dajete do znanja gdje će se odvijati događaj kako bi dobili što realnu ponudu bez naknadnih troškova.


Cijena cateringa ovisno o dodatnim uslugama


Osim hrane i pića, pod dodatne usluge se podrazumijeva

 • Najma opreme i inventara

 • Interaktivni elementi (rezanje pršuta, kuhanje na otvorenom, i slično), 

 • Posluga

 • Dodatne dekoracije


Sve gore navedene stavke mogu izravno utjecati na dodatne fiksne troškove ili povećanje cijene po osobi. 


Kod većih ponuđača dodatna dekoracija neće uzrokovati veći trošak pošto su dobro opremljeni i spremni za razne tematske događaje. Dok kod manjih catering usluga dodatna oprema neće biti moguća ili će biti dodatno naplaćena. 
Dobro ispitajte mogućnosti vašeg ponuđača kako bi dobili najbolju vrijednost za vaš novac.Karakteristike dobrih catering usluga

 • Fleksibilni i personalizirani pristup 

 • Unikatna, neoštečena i nova dekoracija

 • Vrhunska kvaliteta namjernica

 • Dostupnost preko maila od početka do kraja usluge

 • Mogućnost dostave na udaljenije lokacije


Razumijevanje čimbenika koji utječu na cijenu cateringa vam može pomoći u donošenju odluke sa kojim catering ponuđačem želite surađivati.


Važno je ne samo pronaći najnižu cijenu, već osigurati najbolju vrijednost i nezaboravno iskustvo za vaše goste.

Jasno komunicirajte vaše potrebe i pažljivo pregledajte specifikaciju troškova kako biste izbjegli naknadne troškove i osigurali da vaš događaj protekne glatko i ugodno.Surađujte s profesionalnim catering Timom


Lobby Food&Mood vam pruža profesionalnu, personaliziranu i pristupačnu catering uslugu Obratite nam se s vašim željama, a mi ćemo zajedno izraditi plan koji odgovara vašem budžetu.126 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page